nlenfrdeites

Les op eigen schip

les op eigen kajuitjachtLOES, oftewel les op eigen schip. Precies die kneepjes die jou of jullie helpen het varen nog leuker te maken. Op je eigen schip, in je eigen haven en vaargebied. En dat betekent dat je soms op andere oplossingen komt dan er in 'het boekje' staan.

Je hebt er al eens met vrienden over gesproken, of een boekje over gelezen en toch lukt het je niet op je eigen schip.
Of het nu gaat om de manoeuvres in een haven, meer snelheid tijdens het zeilen, navigatie/tochtplanning of het vriendelijk blijven aansturen van je bemanning: JasperJ helpt je verder.

Uiteindelijk moet het leuk zijn en kennis en kunde helpen je daar bij!

Les op eigen schip kan op een kielboot, platbodem, kajuitjacht, motorschip, sloep of catamaran. Met vaarles op eigen boot maak je de drempel lager om te gaan varen. Zo heb je meer plezier van je sloep of jacht.

In alle gevallen plannen we gezamenlijk een dag en periode die in jouw agenda past en bespreken van te voren waar je op wilt oefenen. We ontmoeten elkaar aan boord van jouw boot en na een korte kennismaking maken we een plan voor de dag. En gaan we aan de slag!
De lesdag start om 10 uur en om 16 uur liggen we weer op de ligplaats en nemen we afscheid. Een hele dag nieuwe informatie krijgen en deze oefenen, kost veel energie. Die avond slaapt iedereen goed ;)

zeilles op eigen kajuitzeiljachtKosten

Een dag les op eigen schip (LOES) kost 315 EUR en een dagdeel 225 EUR. Een weekend is ook mogelijk en kost 585 EUR.
Prijzen zijn incl. btw en excl. reiskosten (€ 0,25/km, vanaf Utrecht, eerste 50 km inbegrepen).


Data

Er zijn geen vaste data. We leggen onze agenda's naast elkaar en kijken wanneer het goed uitkomt.
Zo sluit het altijd aan bij jouw wensen!

Goed voorbereid

Om je voor te bereiden of om achteraf nog eens wat na te lezen, zijn de volgende boeken een leuk cadeautje (en bij mij te bestellen):

Boek

Beschrijving

Prijs

Bestellen

Handboek motorboot varen

Handboek Motorboot varen
Handboek motorboot varen biedt alle kennis die je als motorbootvaarder nodig hebt om alleen of met z’n tweeën te gaan varen. Het boek behandelt stap voor stap alle voorkomende manoeuvres en handelingen en geeft uiterst bruikbare tips en oplossingen om deze makkelijk, overzichtelijk en zonder stress te laten verlopen. Naast een groot aantal verhelderende tekeningen vind je in het boek QR-codes naar handige instructievideo’s die laten zien hoe alles er in de praktijk uitziet.

Van aan- en afmeren tot ankeren en in de haven manoeuvreren, en alles daartussenin – met de handige tips uit dit zeer uitgebreide naslagwerk blijft het voor iedereen aan boord leuk, veilig en ontspannen. De inhoud van het boek is zo veel mogelijk toegespitst op de Nederlandse lezer. Daarmee is het een ideaal handboek voor elke motorbootvaarder die er graag alleen of met zijn tweeën op uit gaat.

Oorspronkelijk in het Engels verschenen en vertaald naar de Nederlandse situatie. Vaarinstructeur Jasper Jansen heeft een aantal hoofdstukken uit het boek voor zijn rekening genomen om het varen op de Nederlandse binnenwateren nog extra te belichten.

€ 25,99  bestel boek Handboek motorboot varen
Leidraad Kajuitjachtzeilers Leidraad voor Kajuitjachtzeilers
De Leidraad voor kajuitjachtzeilers is het vervolg op Het Zeilboek en behandelt de onderwerpen, die specifiek horen bij het manoeuvreren en navigeren met een kajuitzeiljacht. Het boek is in de eerste plaats bedoeld voor beginnende kajuitjachtzeilers, maar kan ook als naslagwerk dienen voor de gevorderde zeiler. Deze nieuwe editie is herzien en van een nieuwe vormgeving voorzien.

De Leidraad voor Kajuitjachtzeilers behandelt alle specifieke onderwerpen voor het zeilen met kajuitjachten op groot water, zoals: IJsselmeer, Waddenzee en de Zuid-Hollandse en Zeeuwse stromen en bijvoorbeeld de beschermde wateren tussen de Griekse eilanden.

Het boek behandelt de exameneisen van de Commissie Watersport Opleidingen (CWO), zoals: zeilmanoeuvres, havenmanoeuvres, motortechniek, vaarregels en betonning, weerkunde, elektronische navigatie, IJsselmeernavigatie en navigatie op getijdenwateren.
Dit cursusboek behandelt tevens de stof voor het examen Kustnavigatie (voorheen TKN).

De elektronische navigatiemiddelen komen ook uitvoerig aan de orde, waaronder GPS en radar.

De Leidraad voor Kajuitjachtzeilers is in de eerste plaats bedoeld voor de beginnende kajuitjachtzeiler, maar ook als naslagwerk voor de gevorderde zeiler. Deze herdruk van Leidraad voor kajuitjachtzeilers is volledig bijgewerkt en aangepast aan de meest recente exameneisen. Daarom van harte aanbevolen door de CWO, ANWB en het Watersportverbond.

€ 37,99 bestel boek Leidraad voor kajuitjachtzeilers
Vaarbewijs Academy

Klein Vaarbewijs, Vaarbewijs Academy

Jongste speler op de markt. Heeft goed gekeken naar de Leidraad en het boek van de ANWB (is zelfs een tijdje vervangend boek voor ANWB geweest). Alles staat er in en daarmee is het boek ook goed als naslagwerk te gebruiken.

Wil je optimaal kunnen genieten van je favoriete watersport? Met een Vaarbewijs op zak kun je veilig en goed voorbereid met je motorboot, zeiljacht of snelle motorboot het water op. In dit cursusboek leer je precies wat je nodig hebt om de examens Klein Vaarbewijs 1 en 2 te behalen. De examenstof wordt in dit boek helder uitgelegd en verduidelijkt met veel praktijkvoorbeelden, leerzame illustraties en foto’s. Daarnaast maak je je de leerstof volledig eigen met de handige oefenvragen in het boek en de 200 gratis online proefexamenvragen. Zo ga je perfect voorbereid de examens in. Deze nieuwe editie is geheel bijgewerkt volgens de laatste exameneisen.

Stel je eigen leerpakket samen! Combineer dit cursusboek met:
• Online leren (e-learning) - Leer in het tempo dat bij jou past;
• Cursussen op locatie - Samen leren is leuker. Inclusief extra uitleg door zeer ervaren cursusleiders;
• Examentrainingen - Online of op locatie;
• Vaarlessen - Breng je kennis meteen in de praktijk;

€ 20,99 bestel boek Kleinvaarbewijs Academy
bestel boek Vaarbewijs Academy

Oefenvragen voor het Vaarbewijsexamen
Met dit oefenboek heb je het ideale leermiddel in handen om je voor te bereiden op het examen Klein Vaarbewijs 1 en 2. Met de ruim 800 vragen in dit boek kun je jouw kennis van de leerstof testen en vergroten. De volgorde van de vragen is gelijk aan de exameneisen van het CBR.
Omdat afbeeldingen vaak meer zeggen dan woorden, is naast elke vraag een illustratie geplaatst. De vraag wordt daardoor duidelijker en je inzicht in de leerstof vergroot.
Dit oefenboek is een uitstekende aanvulling op een cursusboek of vaarbewijscursus.

• Meer dan 800 oefenvragen
• Volledig geïllustreerd
• Sluit perfect aan op het examen Klein Vaarbewijs 1 en 2
• Inclusief losse oefenkaart voor het examen Klein Vaarbewijs 2 en een los antwoordenvel

€ 15,99 bestel boek Oefenvragen Vaarbewijsexamen
       

 

Doen?

Vul het contactformulier hieronder in, mail of bel voor meer informatie.

Weerinfo

Buienradar

Zeilboeken

Contact voor meer info

captcha
Herladen

JasperJ op Facebook

Leuke filmpjes Vaarles

nlenfrdeites