nlenfrdeites

Vaarles

Vaarles van JasperJ om te leren zeilen op boten, jachten en schepenLeren manoeuvreren of beter leren manoeuvreren in de haven, bij de brug of in een sluis?

Het belangrijkste is dat het leuk is om te varen! Om dat leuk te houden voor iedereen is soms wat extra kennis en kunde nodig.

Een dag(deel) oefenen maakt al een groot verschil. Je gaat de volgende keer met meer ervaring en dus makkelijker het water op!

 

 

 

 

Vaarles van JasperJ om op de motor te leren manoeuvreren op zeiljachten en kajuitjachtenManoeuvreren met een kajuitzeiljacht

Soms gaat het niet zo lekker als je zou willen... Is het de wind, je bemanning, je voorbereiding?
Zelfs ervaren zeilers kunnen bij stevige wind of flinke drukte moeite hebben met wachten voor een sluis of aanleggen in de haven. Vaarles van JasperJ om op de motor te leren manoeuvreren op zeiljachten en kajuitjachtenUiteraard wil je geen schade varen en kunnen genieten.

Vaarles van JasperJ om te leren motormanoeuvreren op motorboten en sloepenManoeuvreren met een motorboot of sloep

Pfff.... wat is het druk. Zullen we lekker in de haven blijven? Of ergens voor anker en niet de stad in? Wat veel boten voor de sluis, zullen we een rondje draaien? Eigenlijk wil ik met vrienden of vriendinnen een tochtje maken, maar ik durf niet.

Allemaal heel herkenbaar! Een boot is niet goedkoop en je wilt ontspannen kunnen genieten in plaats van gespannen het water op gaan.
Daar kan ik bij helpen... Vaarles of meerdere vaarlessen op een motorboot of sloep.
In overleg gaan we aan de slag met de basis: goed zeemanschap, afremmen, achteruit varen, keren, aanleggen en wegvaren, vaarregels, motortechniek.

Goed voorbereid

Om je voor te bereiden of om achteraf nog eens wat na te lezen, zijn de volgende boeken een leuk cadeautje (en bij mij te bestellen):

Boek

Beschrijving

Prijs

Bestellen

Handboek motorboot varen

Handboek Motorboot varen
Handboek motorboot varen biedt alle kennis die je als motorbootvaarder nodig hebt om alleen of met z’n tweeën te gaan varen. Het boek behandelt stap voor stap alle voorkomende manoeuvres en handelingen en geeft uiterst bruikbare tips en oplossingen om deze makkelijk, overzichtelijk en zonder stress te laten verlopen. Naast een groot aantal verhelderende tekeningen vind je in het boek QR-codes naar handige instructievideo’s die laten zien hoe alles er in de praktijk uitziet.

Van aan- en afmeren tot ankeren en in de haven manoeuvreren, en alles daartussenin – met de handige tips uit dit zeer uitgebreide naslagwerk blijft het voor iedereen aan boord leuk, veilig en ontspannen. De inhoud van het boek is zo veel mogelijk toegespitst op de Nederlandse lezer. Daarmee is het een ideaal handboek voor elke motorbootvaarder die er graag alleen of met zijn tweeën op uit gaat.

Oorspronkelijk in het Engels verschenen en vertaald naar de Nederlandse situatie. Vaarinstructeur Jasper Jansen heeft een aantal hoofdstukken uit het boek voor zijn rekening genomen om het varen op de Nederlandse binnenwateren nog extra te belichten.

€ 25,99  bestel boek Handboek motorboot varen
Vaarbewijs Academy

Klein Vaarbewijs, Vaarbewijs Academy
Jongste speler op de markt. Heeft goed gekeken naar de Leidraad en het boek van de ANWB (is zelfs een tijdje vervangend boek voor ANWB geweest). Alles staat er in en daarmee is het boek ook goed als naslagwerk te gebruiken.

Wil je optimaal kunnen genieten van je favoriete watersport? Met een Vaarbewijs op zak kun je veilig en goed voorbereid met je motorboot, zeiljacht of snelle motorboot het water op. In dit cursusboek leer je precies wat je nodig hebt om de examens Klein Vaarbewijs 1 en 2 te behalen. De examenstof wordt in dit boek helder uitgelegd en verduidelijkt met veel praktijkvoorbeelden, leerzame illustraties en foto’s. Daarnaast maak je je de leerstof volledig eigen met de handige oefenvragen in het boek en de 200 gratis online proefexamenvragen. Zo ga je perfect voorbereid de examens in. Deze nieuwe editie is geheel bijgewerkt volgens de laatste exameneisen.

Stel je eigen leerpakket samen! Combineer dit cursusboek met:
• Online leren (e-learning) - Leer in het tempo dat bij jou past;
• Cursussen op locatie - Samen leren is leuker. Inclusief extra uitleg door zeer ervaren cursusleiders;
• Examentrainingen - Online of op locatie;
• Vaarlessen - Breng je kennis meteen in de praktijk;

€ 20,99 bestel boek Kleinvaarbewijs Academy
       

  

Doen?

Vul het contactformulier hieronder in, mail of bel voor meer informatie.

Kijk voor meer informatie en offertes op www.ikwilzeilles.nl. Ook onderdeel van JasperJ Watersport.

Weerinfo

Buienradar

Zeilboeken

Contact voor meer info

captcha
Herladen

JasperJ op Facebook

Leuke filmpjes Vaarles

nlenfrdeites