Zeilles van JasperJ om te leren zeilen op boten, jachten en schepenZeilles in alle vormen en maten. Maar vooral: om (meer) plezier in het zeilen te krijgen!

Rustig en veilig op avontuur om te ontdekken hoe het werkt en hoe het voor jou werkt.
In overleg gaan we kijken wat je wilt leren en hoe ik je daarbij kan helpen.

 

 

 

 

 

 

Zeilles van zeilinstructeur JasperJ op een kajuitjachtKajuitjacht: zeilles op een kajuitzeiljacht

Leren varen op een kajuitzeiljacht gaat verder dan het zeilen alleen. Mijn ervaring is dat de grootste drempel al ligt bij het uitvaren van de box!
Samen gaan we zorgen dat het (nog) leuker wordt om te gaan varen. Je maakt kennis met motormanoeuvreren, knopen en steken, organisatie, communicatie, tochtvoorbereiding en navigatie. En misschien heb je zelf ook al ideeën wat je wilt oefenen en leren?

Zeilles van zeilinstructeur JasperJ op een kajuitjacht
Zowel voor beginners als gevorderden is het mogelijk aan boord te stappen. In overleg bepalen we een datum, schip en locatie.

Daarna bespreken we wat je precies wilt leren en wat er in een dag past.
Over het algemeen starten we om 10 uur en tegen 16 uur heb je al zoveel nieuwe informatie tot je genomen en vaardigheden geoefend, dat het dan wel mooi is geweest voor die dag. En niets is fijner dan het schip af te meren en in de kuip, in het zonnetje, nog even na te praten met wat te drinken.

 

Zeilles van zeilinstructeur JasperJ op een platbodemPlatbodem: zeilles op een tjalk, skutsje of aak

Groot, groter, grootst. Maar vooral authentiek, origineel en heel erg leuk.
De kracht van de massa die zich door het water duwt en door goede samenwerking steeds harder gaat. Dit kan je niet meer alleen, maar dat hoeft ook niet.


Zowel voor beginners als gevorderden is het mogelijk aan boord te stappen. In overleg bepalen we een datum, schip en locatie.
Naast dat het al een uitdaging kan zijn om een groot en zwaar schip soepel door de haven te varen, is het ook mooi om met elkaar te kijken hoe hard je kunt zeilen of hoe hoog. En hoe werk je daarin samen?

Bij leren zeilen op een platbodem kijken we vooral naar plannen maken, communicatie en veiligheid.

 

 

 

Zeilles van zeilinstructeur JasperJ op een kielbootKielboot: zeilles op een valk of bm

Leren zeilen met gevoel voor de wind.
De focus ligt op het begrijpen van de wind in combinatie met de zeilen. Wat kan er wel en niet met een zeilboot? En hoe doe je dat veilig waardoor het voor iedereen leuk blijft?

Zeilles van zeilinstructeur JasperJ op een kielboot
Zowel voor beginners als gevorderden is het mogelijk aan boord te stappen. In overleg bepalen we een datum, schip en locatie.

Dat kan een dagdeel zijn, een hele dag of langer. Heerlijk over de plassen varen en wellicht pauzeren op een eilandje. Zo is Nederland op z'n mooist: vanaf het water!

 

 

 

Zeilles van zeilinstructeur JasperJ op eigen schipLOES: les op eigen schip

Precies die kneepjes die jou of jullie helpen het varen nog leuker te maken. Op je eigen schip, in je eigen haven en vaargebied. En dat betekent dat je soms op andere oplossingen komt dan er in 'het boekje' staan.

Of het nu gaat om manoeuvreren op de motor, meer snelheid tijdens het zeilen, navigatie of het vriendelijk blijven aansturen van je bemanning. Uiteindelijk moet het leuk zijn en kennis en kunde helpen je daar bij!Zeilles van zeilinstructeur JasperJ op eigen schip

Les op eigen schip kan op allerlei soorten boten. Zeiljacht, kielboot, platbodem, motorschip, sloep of catamaran.
Dit kan voor dag, dagdeel of meerdere dagen.
In overleg bepalen we een datum.

 

Vul het contactformulier hieronder in, mail of bel voor meer informatie.

Kijk voor meer informatie en offertes op www.ikwilzeilles.nl. Ook onderdeel van JasperJ Watersport.

Weerinfo

Buienradar

Contact voor meer info

captcha
Herladen

JasperJ op Facebook

Leuke fimpjes Vaarles

Zoeken

nlenfrfydeites